Kinderen

Hoe kun je hooggevoelige kinderen het beste ondersteunen?

Heb jij een hooggevoelig kind? Of heb jij een hooggevoelig kind in de klas? De kans is heel groot. Hooggevoeligheid is niet een hippe term, maar wetenschappelijk onderzocht. Uit de studie van Alain Aron die onderzoek heeft gedaan naar hooggevoeligheid blijkt dat 1 op de 5 kinderen hooggevoelig is. Ze vragen je om anders te leren kijken naar de wereld en naar jezelf.

Ze zijn met een reden op aarde. Ze komen iets brengen. Namelijk een andere kijk op het leven, een ander bewustzijn. De energie van het hart. En dat is niet altijd even gemakkelijk aangezien de maatschappij je vraagt om grotendeels vanuit het hoofd te leven.

Hierdoor komen steeds meer kinderen klem te zitten op school en later in de maatschappij. Ze passen niet in het oude bewustzijn waarin dingen opgelegd worden.

Wat is er anders aan hooggevoelige kinderen?

Hooggevoelige kinderen hebben van nature een gevoeliger zenuwstelsel en nemen de wereld anders waar. Ik ben er van overtuigd dat hooggevoeligheid voortrekkers zijn naar het eenheidsbewustzijn op aarde waarbij in respectvol met de aarde, de grondstoffen en de medemens wordt omgegaan.

Dit gaat verder dan alleen Nederland, maar over de wereld. Over het plastic in de oceanen over de kledingfabrieken (de moderne slavernij) in arme landen en een transformatie naar een wereld waarin mensen en dieren op een harmonieuze wijze leven.

Hooggevoelige mensen dragen van nature deze energie in zichzelf en daarom houden ze vaak van dieren en de natuur.

Deze kinderen vragen om een verschuiving van denken. Gelijkwaardigheid in het onderwijs, zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun dromen, hun plannen en hun doelen waarbij ze begeleid worden vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Zij willen scheppen vanuit hun eigen visie, talenten en gaven, maar dat is een grote opgave in de huidige maatschappij waarin het niet vreemd is dat ze vastlopen.

Belangrijke sleutel voor hooggevoelige kinderen!

Het is belangrijk dat deze kinderen in hun kracht komen, want zij zijn de toekomst. Een belangrijke sleutel is het bewuster en krachtiger maken van hooggevoelige kinderen zelf. Van binnenuit.

Ouders, opvoeder, coaches en leerkrachten kunnen hooggevoelige kinderen hierbij helpen door zelf anders naar de wereld te leren kijken en een kijkje te nemen hun wereld. Daarbij is het ook van belang om wetenschappelijke visies te durven loslaten.

En juist daar ligt een belangrijke sleutel van succes. Hooggevoelige kinderen kunnen allerlei zaken waarnemen die voor andere mensen niet zichtbaar zijn. Zoals:

 • Emoties en onderdrukte emoties van anderen
 • Gedachten van anderen
 • Een gebeurtenis die nog niet plaats heeft gevonden
 • Entiteiten
 • Dat er iemand overlijd
 • Aura’s
 • En nog meer

En dat boven op de beelden, geluiden, geuren, smaken, en gevoelens die intenser zijn dan bij niet hooggevoelige kinderen.

Het onderscheid hierin maken is niet altijd even gemakkelijk en kan leiden tot een overprikkeld kind die bijvoorbeeld zomaar verdrietig of boos is. Of een kind die onder presteert omdat het perfect weet wat de verwachtingen van de omgeving zijn.

Gelukkig is er hulp om deze kinderen verder te helpen. Zo schreef  Barbara Veer het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’.

Dit boek helpt kinderen in hun eigen taal om zichzelf beter te leren begrijpen en zo gemakkelijker met de wereld om te gaan waardoor er ruimte komt om contact te maken met hun eigen talenten, wensen en dromen.

Bescherming:

Ook is het voor deze kinderen belangrijk dat hun energieveld in balans is zodat ze zelfvertrouwen kunnen op doen en geen last hebben van de emoties van anderen.

Daar kan de kleine Guardian bij helpen. Hij versterkt het energieveld waardoor kinderen zich meer verbonden voelen met zichzelf, hun aura sterker wordt en ze beter hun eigen wensen en grenzen kunnen aangeven.

Zoals Gwen het zelf zegt: “Het geeft me een dagelijkse, voelbare, bescherming tegen invloeden van buitenaf en energieën van andere mensen. Deze bescherming is voor alle (hoog) gevoelige kinderen bijzonder handig! Want ik voel al zoveel van binnen en daarnaast ook nog eens van anderen. De kleine guardian geeft me ook extra kracht bij spannende gebeurtenissen en als ik mijn gevoel naar buiten toe wil uitspreken.”

4 tips zodat hooggevoelige kinderen zich fijn voelen

 1. Zorg dat jijzelf en de omgeving begrijpt hoe hooggevoelige kinderen de wereld waarnemen
 2. Zorg dat hooggevoelige kinderen zichzelf leren begrijpen
 3. Help ze bij het ontwikkelen van hun talenten
 4. Zorg dat ze in balans zijn en hun auraveld beschermd is bijvoorbeeld met een kleine Guardian.
 5. Schep ruimte (randvoorwaarden) voor deze kinderen om zichzelf te kunnen en mogen zijn en keuzes vanuit het hart kunnen maken.

Leestip voor een ouder, opvoeder, coach, begeleider of leerkracht.
‘Hallo, ik ben Gwen’ van Barbara Veer om de wereld van het hooggevoelige kind te ontdekken.

Is jouw kind hooggevoelig? Help je hooggevoelige kind met het HSP krachtpakket:

Het HSP krachtpakket bestaat uit:

 1. Het mooie kristallen hangertje, ‘de kleine Guardian’, van het merk Ascension. Zie voor meer informatie ook hier.
 2. Het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’, waarover je ook nog meer informatie kunt vinden op de site www.halloikbengwen.nl

Over Barbara Veer

Barbara heeft hier als gastauteur en coach diverse artikelen over geschreven. Lees meer van haar artikelen op: https://halloikbengwen.nl/artikelen-social-media/